Jsem lesba, ona je hetero … a jsme BFF

Jestli jste si mysleli, že se lesby mohou kamarádit akorát s klukama ze strojárny, tak přátelství Káji a Anežky vám dokáže, že to tak opravdu být nemusí. Kája je lesba, Anežka je hetero a přitom jsou BFF. Možná vás to překvapí, ale Kája říká, že ani jiné než hetero kamarádky nemá.

Jsem lesba, ona je hetero … a jsme BFF

Musela jsem slíbit, že nikomu nic neřeknu

„S Kájou se známe od dětství,“ začíná své vyprávění Anežka. „Jsme sousedky, chodily jsme na stejnou základku, ale víc bavit jsme se začaly až na gymplu. V té době Kája chodila s jedním klukem, ale potom, co se rozešli, se mi nějak vzdálila. Najednou pořád neměla čas, na něco se vymlouvala, byla jen s nějakou svou spolužačkou. Nevěděla jsem, co se děje, nic jsme si neudělaly, nechápala jsem to. Jednou za mnou přišla s tím, že mi musí říct něco hodně důležitého. Musela jsem slíbit, že nikomu nic neřeknu. Ta spolužačka už rok s Kájou chodila.“

Coming out naše přátelství posílil

Kája se, stejně jako asi každý, bála svěřit. „Co když se ke mně otočí zády? Co když ji ztratím? Ne, raději jí to nepovím, nebudu se jí svěřovat, zavrhne mě.“ Kája váhala, ale nakonec vyšla s barvou ven a nejen že její coming out přátelství s Anežkou nijak neohrozil, ale naopak ho ještě posílil. Holky si denně volají, tráví spolu víkendy. Jsou tu jedna pro druhou.

Je mi jedno, že je hetero a já lesba

„Anežku bych za nic na světě nevyměnila. Je mi jedno, že je hetero a že já jsem lesba. Lidi neškatulkuju. Pravým přátelé chtějí, abyste byli šťastní a spokojení a neřeší, jestli se zamilujete do kluka, nebo holky. Takhle vypadá pravé přátelství,“ říká Kája.

„Třeba na kluky má úplně jiný pohled než ostatní holky, takže si k ní často chodím pro radu. Vidí to tak nějak střízlivě,“ směje se Anežka a přidává výhody toho, že její nejlepší kamarádka je holka, co je na holky. „Pomáhá mi i s výběrem oblečení na rande, vždyť kdo jiný by měl vědět, co holkám sluší! A úplně nejlepší je, že na sebe nemusíme žárlit a bát se, že jedna druhé někoho přebereme. To je přece super!“

Ilustrační foto: keira-anne ♥ via Compfight cc

Jsem lesba, ona je hetero … a jsme BFF